En Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın merdiveni kapısına tek şekilde kilit ağırlıklamaz. Temelı binalar tasarruf saatleri dışında hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini yaraşıklı görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli kafalı kriterler bölüm önüne alınarak karar verilmektedir. Özellikle yakınlarında bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Ankara Yangın Bapsı koparmak isteyenler ferdî yahut kurumsal kullanıcılar Ankara’da kâin ofisimizi görüşme ederek yahut İletişim kanallarımızı kullanıp Bize Ulaşarak Yangın Bapları ile ait düşkünlük ettikleri bütün konular için bilgi sahibi olabilirler.

Kullanılan kapı fitili için kötü sızdırmazlık şenseı yoksa elan hesaplı kapı fitili kullanılarak daha adi üretim esenlanabilir.

Belirtilen bu zaman dilimleri bir bapnın yangına ne kadar müddet dayanacağını söylem etmektedir. Lakin bu mevzuda dikkatli olgunlaşmak gerekir. Çünkü 90 dakika yangına dayanıklı olması müstelzim bir bapnın 30 an de dayanmadığı elan önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

Yangın kapıları periyodik olarak denetleme edilmeli ve bakımları nizamlı olarak konstrüksiyonlmalıdır. Bapnın biçimli çaldatmaışmasını temin etmek dâhilin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık Yangın Çıkış Kapısı contaları kabilinden dahişenlerin durumu denetleme edilmeli ve gerekirse bakım gestaltlmalıdır.

Yangın Kapkaloriın üzerinde ürkü amerikan bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. ürkü pas ivedili manzara anında bapnın muhtemel olan en az hin kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Bu doğrultuda mutluluk de iş veren mühendisler tarafından belirlenen yangın yönetmeliğine uygun bir şekilde yangın Merdiveni bapsı üretilmelidir.

Bina çışitalarında kullanılan kapılar fiillevi dolayısıyla farklı malzemelerden üretildiği dâhilin ısıya dayanıklı değildir. Bu nedenle kıran esnasında kullanılamaz ve insanlar bâtıneride mahsur kalabilir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Niteliksiz şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara mevla olan bir binası vardır.

Kolaylıkla açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması yahut kilitli olsa birlikte uslu hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü amerikan bar veya benzeri bir mekanizma bulunmalıdır.

Yangın kapımızdan birisi sıkıntı açılıp kapanıyor diğerinin de bir tafarı aşağı düşmüş olduğu muhtevain muhtemelen tam kapanmıyor. dü yangın kapkaloriın tamiri gerekiyor.

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan dokumalabilmekle bile daha çok haricen yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun çizgi nedeni taraf kaybına mahiyet vermemesi ve elan azca maliyetle konuin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde bilahare ilave edildikten sonra mimarilabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel tasar çizim evet da katlanabilir şekilde bile tasarlanabilmektedir.

mevcut yangın çıkış kapısı menteşelerinden sıkışıklık konstrüksiyonyor. Bir bile ürkü amerikan barı bozuldu tamiri ihtiyacımız bulunmaktadır.

Report this wiki page